Przeciwbólowo na sportowo – 2024

“Pragniemy poinformować, że zarząd Stowarzyszenia – przy finansowym wsparciu PZL-Świdnik S.A. – jest w trakcie realizacji projektu “Przeciwbólowo na sportowo – 2024”.

Ideą tego projektu jest wyposażenie weteranów rannych i poszkodowanych – w szczególności z zaburzeniami czynności narządów lub układu ruchu powodującego dysfunkcję i ból – w specjalistyczny sprzęt sportowo-rehabilitacyjny typu ergometr wioślarski, orbitrek lub inne urządzenia rehabilitacyjne, w zależności od indywidualnych potrzeb rehabilitacyjnych.

Przedsięwzięcie to ma na celu m.in.: to wsparcie procesu rehabilitacji ruchowej rannych weteranów z dolegliwościami bólowymi, przeciwdziałanie wykluczeniu społecznemu weteranów poprzez aktywność fizyczną oraz aktywizację weteranów poprzez sport.

Beneficjentami projektu są członkowie naszego Stowarzyszenia – weterani ranni i poszkodowani z uszczerbkiem na zdrowiu z zaburzeniami czynności narządów lub układu ruchu powodującego dysfunkcję i ból.

Serdecznie dziękujemy za znaczne wsparcie pieniężne firmie PZL-Świdnik S.A. – jej zaangażowanie w sposób decydujący przyczyniło się do podjęcia i realizacji naszego projektu na rzecz rehabilitacji weteranów poszkodowanych.”

foto – żródło: https://www.pzlswidnik.pl/pl/produkty/wojskowe-rzadowe/aw159
Inne aktualności