MARATON PIECHOTY MORSKIEJ 2022

W dniach 27.10 – 01.11.2022 r. delegacja weteranów poszkodowanych naszego Stowarzyszenia, na zaproszenie Fundacji Sił Sprzymierzonych – Allied Forces Foundation – wzięła udział w Maratonie Piechoty Morskiej, rokrocznie odbywającym się w Waszyngtonie. Zaprzyjaźniona z naszym Stowarzyszeniem Allied Forces Foundationl po raz kolejny zaprosiła naszych członków do udziału w swoim przedsięwzięciu. Wcześniej, prócz poprzedniej edycji Marine Corps Marathon, weterani poszkodowani uczestniczyli w marszu długodystansowym pn. The Cateran Yomp, który miał miejsce w urzekających górach Szkocji.

Cała nasza reprezentacja pobiegła w najbardziej wymagającym, królewskim dystansie 42 km 192 m, mierząc się z własnymi słabościami i ograniczeniami. Doświadczenie przekroczenia mety w tym biegu, stało się udziałem każdego z naszych reprezentantów.

Ponadto, w trakcie tego krótkiego i intensywnego wyjazdu AFF zorganizowało wstęp do bardzo unikalnych miejsc i lokalizacji, takich jak: kwatera główna FBI, US Secret Service, Pentagon, wartownia Honor Guard w Arlington czy nocleg w bazie Piechoty Morskiej w Quantico.

Dziękujemy serdecznie Allied Forces Foundation za zaproszenie i wolę budowania międzynarodowej solidarności weteranów działań poza granicami państwa i gorąco zapraszamy do udziału w projektach organizowanych przez nasze Stowarzyszenie.

Inne aktualności